La @paerialleida inicia la reforma de part de la muralla del #CastelldeGardeny

Comparteix

Ja fa més d’un any que la Junta de l’Associació Veïnal Turó de Gardeny va manifestar a la Paeria el seu desencís per la precarietat en què es trobava part d’un dels monuments més importants de la nostra ciutat, el Castell de Gardeny. La premsa lleidatana de seguida se’n va fer eco i finalment autoritats públiques, culturals i civils en van parlar i es va començar a planificar diferents iniciatives de consolidació i, en un futur no molt llunyà, de restauració.

A partir d’aquell moment, han estat molts els que han vist la necessitat de tornar a mirar envers el nostre castell de Gardeny i buscar una sortida a la seva trista realitat.

Som conscients de l’innegable esforç que tots i totes hem de fer per recuperar el nostre castell, però entenem que és un deure que no podem deixar de complir. Estem parlant de recuperar i consolidar pel present i per al futur el nostre passat.

Però això, agraïm que en aquests moment s’hagi iniciat la restauració i consolidació d’una petita part d’aquest monument. Per altra banda, esperem que en breu aquest primer impuls continuï i finalment tot el Castell i el seu recinte acabi essent restaurat en la seva totalitat.

Dir també, que ens sentim orgullosos per haver participat en aquest procés de sensibilització de les diferents autoritats públiques i privades envers del nostre estimat castell. Com ja hem manifestat multitud de vegades, Lleida sense el seu castell de Gardeny no seria Lleida.

Més informació diari La Mañana