Parc infantil de trànsit al Turó de Gardeny

Comparteix

més informació -paeria.es-

Precisament, aquest dijous la tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, han visitat la posada en marxa del Parc infantil de trànsit que la Guàrdia Urbana ha instal·lat al Turó de Gardeny. Un total de 2.564 nens i nenes de Lleida de 36 centres educatius hi participen aquest curs escolar. La iniciativa compta amb la col·laboració activa de diverses institucions i empreses entre les quals trobem la Fundació Mapfre, el Servei Català de Trànsit de la Generalitat, Cobega, La Flor de Vimbodí, Enderrocs Biosca, Pie Electricitat, Cafès Tolesa, Ferreteria Albert Soler, Eysa (Estacionament i Serveis) i Autocars Carretero.

El Parc Infantil de Trànsit de la Guàrdia Urbana compta amb un circuit de karts i bicicletes situat al Turó de Gardeny equipat amb un sistema semafòric i senyals de trànsit, on els nens i nenes poden posar en pràctica els coneixements sobre vialitat que han adquirit a l’aula. D’aquesta manera coneixen les normes de circulació, adquireixen hàbits de comportament correctes i valorar la importància que té el respecte de les normes i dels senyals de trànsit i conèixer el seu significat.

A més, la Guàrdia Urbana organitza, durant tot el curs escolar, un ampli ventall d’activitats diverses en escoles bressol, ludoteques, col·legis i instituts de Lleida. En aquest sentit, els agents també realitzen sortides fora dels centres com la visita a la Caserna de la Guàrdia Urbana, i participació en activitats el ‘Posa’t la gorra’ de la Seu Vella, l’espectacle anual de prevenció d’accidents de trànsit a l’Auditori Municipal Enric Granados, Cucalòcum, la Festa del Club Banyetes, l’Aula Hospitalària de l’Arnau de Vilanova, entre altres.