No al Larida en les condicions actuals

Comparteix

Escrit per Des del Diari
Dimarts 17, Juny de 2014 07:44

Des de la Junta Directiva de l’Associació de Veïns Turó de Gardeny manifestem el nostre malestar per la insuportable situació en què els veïns i les veïnes del barri ens trobem a conseqüència de la ubicació del Larida en el cor del nostre barri. Des de fa anys, els residents en el barri Turó de Gardeny denunciem continuadament els sorolls insuportables provinents d’aquest centre de festa nocturna i els actes vandàlics que, dia si i dia també, alguns dels seus usuaris ocasionen contra l’espai públic, que és de tots els ciutadans i ciutadanes, i, també, contra l’espai privat dels residents.

Són milers les denúncies i queixes contra aquesta injusta situació. Però l’Ajuntament ha fet cas omís doncs, possiblement, considera que uns quants milers de vots no són gran cosa i, per tant, no té importància. Ningú té perquè patir aquest innecessari turment. Som milers els afectats i el malestar és general ja que les queixes no són tan sols dels nostres conveïns i conveïnes sinó també d’altres indrets i barris de Lleida. Entenem que el que està succeint és un atemptat contra el dret a una vida digna al qual tots i totes tenim dret i, per tant, al qual tots i totes hem d’aspirar i al qual els poders públics tenen l’obligació de fomentar i de defensar; és una vulneració del dret al descans reconegut per diferents tractats internacionals, directives europees i lleis internes. I, per tant, no deixa de ser una desconsideració contra tots i totes els i les ciutadanes de Lleida.

Però la cosa no acaba aquí, ja que els que han de vetllar pel benestar dels ciutadans i ciutadanes d’aquesta nostra ciutat no tan sols fan cas omís als desitjos i les necessitats de la ciutadania sinó que incideixen en la situació agreujant-la estrepitosament. De fet, el consistori lleidatà ha manifestat la seva intenció de prorrogar la llicència d’obertura d’aquesta entitat que tan i tan mal està causant als ciutadans i ciutadanes de Lleida. Però el pitjor, és que la Paeria argumenta que no existeix cap afecció ni malestar al seu entorn ja que, segons els seus informants, no hi ha cap zona residencial al voltant.

Increïble però cert. L’Ajuntament obvia milers de ciutadans menystenint-los i agreujant de manera injustificada la vida d’aquesta gran i significativa part de la població de la nostra ciutat de Lleida. Per tant, demanem la no obertura, en aquestes condicions, d’aquesta entintat i, en tot cas, el seu trasllat a altre indret de les proximitats de la ciutats on no causi cap perjudici als ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat. Demanem a l’Ajuntament que no consideri els ciutadans i ciutadanes lleidatanes com a mers números o vots ja que tots som persones amb drets i deures, però sobre tot persones que volem viure en pau entre tots i totes i en harmonia amb el nostre entorn. Demanem a les institucions públiques i privades que contribueixin a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i, al mateix temps, la convivència entre tots i totes així com la millora del nostre entorn ja que a més de ser l’objectiu mínim que totes les institucions públiques i privades han de perseguir, també és un deure de tots i totes, però de manera exponencial dels poders públics.

Per últim, la Junta Directiva de l’Associació de Veïns Turó de Gardeny, vol mostrar el seu total rebuig a l’obertura d’aquest establiment amb les condicions actuals i demana als poders públics que busquin alternatives que comportin una nova ubicació d’aquest establiment on no causi cap perjudici al benestar al qual tots i totes en tenim dret.