Despropòsit, deixadesa o oblit

Comparteix

El proppassat dimarts, 17 de maig, veïns del Turó de Gardeny vam constatar l’estat de deixadesa en què és troba la zona Nord del barri, concretament l’espai existent entre la rotonda entre el carrer Pius XII i Onze de Setembre amb el carrer Joc de la Bola. Aquest espai, que segons es desprèn del nou POUM de la ciutat de Lleida, correspondrà en un futur incert amb la prolongació del Passeig Onze de Setembre, es troba absolutament abandonat; ha esdevingut un

abocador. És més, part de la delimitació del canal de Pinyana, Séquia Major oficialment, la qual transcorre un bon tram per aquest espai, ha perdut el tancat delimitador que protegia els vianants d’una possible caiguda a l’aigua posant en risc desenes de nens i adults que transiten diàriament per aquest lloc. De fet, en la visita realitzada per l’Associació veïnal es va comprovar in situ uns quants nens jugant a la vorera d’aquest canal, tot just al costat de la part que ha perdut el tancat delimitador.

 Per altra banda, l’Associació Veïnal va constatar l’estat crític en què ens trobem els fanals del carrer Ferran el Catòlic d’aquest barri, la qual cosa determina la necessitat d’un canvi urgent de totes elles, ja que estan totalment rovellades, desgasades i, ja des d’un primer moment, disten molt de ser part d’un mobiliari municipal adient a aquest barri.

Davant aquesta situació inacceptable, la qual ja dura molt de temps, l’Associació Veïnal Turó de Gardeny insta a l’Ajuntament de Lleida que, en el menor temps possible, actuï en conseqüència, fent una neteja acurada d’aquest espai, canviant els fanals del carrer Ferran el Catòlic per d’altres més eficients i d’acord amb l’estètica del barri, així com què insti a l’autoritat competent a restituir la part del tancat limitador amb el canal de la Séquia Major que ja no hi és per retornar al barri la seguretat i netedat de la qual sempre hi havia d’haver gaudit.