#reunió_de_treball: amb els cossos policials @gUrbanaLleida @mossos

Comparteix

Com és habitual des de la fundació de la AV Turó de Gardeny, i així ho fem cada sis mesos aproximadament, la Junta de la nostra Associació s’ha reunit aquest dimecres amb responsables de la Guàrdia Urbana de l’Ajuntament de Lleida i dels Mossos d’esquadra de la nostra ciutat per tractar temes sobre la seguretat en el nostre barri.

Ambdues parts van assenyalar la gran millora que ha experimentat el barri en qüestions de seguretat ciutadana i civisme en els darrers anys, fruit, sens dubte, de la col·laboració de la ciutadania amb els cossos policials presents en la nostra ciutat y, sobretot, de l’augment considerable, del grau de sensibilitat del veïns i veïnes que davant situacions incíviques o que vulneren la seguretat dels veïnat no dubten en posar-lo en coneixement de les autoritats corresponents.

En la reunió es va fer esment d’aquells punts conflictius que, tot i haver millorat, entre tots, s’hauria de continuar insistint per eradicar-los o, en tos cas, disminuir els seus efectes. Es va tracta el tema de la greu mancança d’aparcament que té el nostre barri, tot i ser una de les zones de la Ciutat de Lleida amb un grandíssim potencial d’espais que podrien anar destinats a aparcament al estar envoltant de camps sense cap ús, ni rústic ni urbà… També es va tractar temes con la intersecció entre el carrer Ferran el Catòlic i Lloc de la Bola fent esment de la perillositat pels vianants i vehicles que suposa aquest punt diàriament i en el qual ja s’han produït accidents i inclús algun mort. Altres temes a destacar van ser les interseccions dels carrers Júpiter, Venus i Saturn amb el carrer Cardenal Cisneros ja que tant en aquesta intersecció com en el seu mateix recorregut continuadament es van produint fets que posen en perill els vianants a conseqüència de la velocitat amb que els vehicles circulen per ells i la poca visibilitat que hi ha en algun tram. També es va denunciar l’estat de brutícia en què es troba la falda del Turó de Gardeny i l’estat lamentable en què es troba, també, el parc de gossos que hi ha en el carrer Galileu Galilei.

Per la seva part, els responsables dels cossos de seguretat explicaren les actuacions que en qüestió de seguretat estan realitzant en el nostre barri, fent esment als UPO, o unitat policial especial de la Urbana que actua per la nit i que ha aconseguit reduir els actes delictius nocturns considerablement i que patrullen habitualment, entre d’altres, pel nostre barri.

Per últim, el president de l’Associació agraït als representants policials la seva tasca en pro de la seguretat del nostre barri i la resta de Lleida i es va acordar continuar treballant conjuntament per la seguretat dels veïns i veïnes del nostre barri i de la resta de la ciutat de Lleida.

 

Lleida, 3 de maig de 2017