Processionària al barri

Comparteix

La processionària comença a baixar dels pins per la pujada de temperatures, normalment ho fa a mitjans de febrer març, però engany a causa de la suavització de les temperatures d’aquesta segona quinzena de gener comencen a baixar en massa dels arbres creant les clàssiques processons a les zones amb pins.
Les veïnes i veïns de la zona, ens informen, que engany hi ha una plaga important d’aquest insecte a la cara nord-est del Parc de gossos del Turó de Gardeny. També hem pogut observar la presència d’aquesta eruga, als pins del darrere de la Ludoteca de Gardeny.


En aquestes zones cal vigilar, ja que el contacte directe o indirecte pot ser perillós, per persones i per animals. El risc està a tocar-les o en apropar-se molt a elles, els seus pèls urticants són com a dards enverinats i té centenars de milers: quan se senten amenaçades els deixen anar. Per això no és necessari haver-los tocat per veure’s afectat. Pel que fa als humans, aquest insecte produeix urticàries i al·lèrgies. Si el teu gos ensuma o, pitjor, llepa a una d’aquestes erugues has de portar-li immediatament al veterinari, doncs,poden arribar a perdre la llengua o sofrir un xoc al·lèrgic mortal.

Estem confeccionant un informe gràfic advertint del problema per a l’Ajuntament i aviat el ficarem a la seva disposició.