La discoteca de Gardeny demana recuperar el temps perdut pel retard del concurs

Comparteix

diari Segre

Els promotors reclamen a la Paeria poder obrir quatre temporades completes com diu el plec de condicions

S.E. | LLEIDA

Els representants de l’empresa Ágora del Este, adjudicataris de la nova discoteca de Gardeny (Les Carpes de Lleida), van firmar aquest divendres finalment amb la Paeria el contracte de la concessió de l’espai i van rebre les claus de les instal·lacions. No obstant, això no implica que el complex de lleure nocturn que substituirà el Larida pugui obrir ja, malgrat que el plec de condicions estableix un període d’obertura de l’1 de maig al 30 de setembre, ja que abans els promotors hauran de presentar el projecte, demanar els permisos pertinents i executar les obres corresponents. De fet, un portaveu dels adjudicataris va admetre que “difícilment podrem obrir aquesta temporada”, encara que va remarcar que ho intentaran. “Farem el possible”, va subratllar, i va afirmar que han sol·licitat per escrit a l’ajuntament poder obrir Les Carpes “quatre temporades completes, com diu el plec de condicions”.

La primera ja no es podrà complir, ja que l’obertura ara per ara acumula més de dos mesos de retard. I és que el concurs es va resoldre a finals de maig (el termini de presentació d’ofertes havia finalitzat el 23 de març), l’empresa concessionària va pagar el 10 de juny l’aval corresponent a la garantia definitiva (294.000 euros) i el contracte es va firmar ahir, 10 de juliol.

“Hem demanat una solució”, va recalcar el portaveu de la firma, i va afegir que abonaran igualment el cànon del primer any “perquè és anual i independent dels dies que obrim”. Tanmateix, va apuntar que van fixar l’import del cànon en funció de les quatre temporades completes d’obertura.

L’edil de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, va indicar que els serveis jurídics estudiaran la petició d’acord amb el contracte i el plec de condiciones i va recordar que qualsevol modificació substancial ha de ser aprovada pel ple de la Paeria.

Els promotors de Les Carpes de Lleida preveien efectuar una actuació de mínims el primer any, deixant el gruix de la inversió per al vinent. El projecte definitiu preveu una gran carpa central de 1.800 m², uns altres tres ambients i espais de restauració.