Fèlix Larrosa visita la canera, la Protectora i els Veïns de la Partida de la Mariola

Comparteix

Nota de premsa de la Paeria

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat,Fèlix Larrosa ha visitat avui la canera municipal, les instal·lacions de l’Associació d’Amics dels Animals del Segrià i la partida del Camí de la Mariola on s’ha reunit amb els responsables respectius. Tot i que ja s’havien produït reunions anteriors, el regidor ha volgut conèixer directament tant la realitat dels equipaments i dels serveis que es presten des de l’Ajuntament o la situació dels terrenys com la voluntat de totes les persones i entitats implicades.

La visita programada fa un dies respon també al debat que es produeix a la ciutat, especialment a l’Horta de Lleida, sobre la implantació de nous equipaments relatius a l’acolliment i cura d’animals. Es tracta de conèixer directament el funcionament de la nostra canera, per mitjà del treball dels tècnics municipals, les potencialitats de creixement, analitzar el serveis que està donant i veure quines decisions s’han de prendre en els pròxims mesos per a que el servei evolucioni i que satisfaci les necessitats que tenen els propietaris d’animals i que l’Ajuntament ha de facilitar. (Tall de veu de Fèlix Larrosa)

111 gossos acollits a la canera

La canera municipal acull actualment 111 gossos i 10 gats recollits de la via pública. Durant els primers 20 dies d’estada a la canera, els animals són revistats sanitàriament i identificats, amb xip, perquè la majoria, un 80%, aproximadament, no tenen xip ni placa.  Des de començaments de 2015 s’han donat 83 gossos en adopció i 43 han estat recuperats pels seus propietaris. Una bona part de les adopcions es vehiculen a través de la Protectora Amics dels Animals del Segrià en funció de l’acord entre l’Ajuntament i l’Associació. El Tinent d’alcalde, Fèlix Larrosa, ha indicat la voluntat d’impulsar el servei i d’avançar en l’actitud cívica respecte els animals de companyia per complir la normativa i millorar la convivència, amb la complicitat de les associacions protectores d’animals, cosa que ha manifestat a la presidenta de l’Associació, Sònia Mèrida.

També s’ha trobat amb els veïns als terrenys on la Protectora vol ubicar un nou centre d’animals, per al qual requereix una tramitació de Pla Especial i els permisos Mediambientals pertinents. L’Associació de Veïns del Camí de la Mariola ha acompanyat el regidor pels terrenys afectats i ha expressat, novament, les seves inquietuds al respecte. Fèlix Larrosa ha insistit en l’interès de l’Ajuntament de Lleida de solucionar el conflicte amb sentit comú per part de tothom, i que després de l’estiu i d’acord amb els informes tècnics l’Ajuntament de Lleida presentarà una proposta, que confia serà acceptable per les parts.

En la reunió amb els veïns del camí de la Mariola, Fèlix Larrosa ha aprofitat per informar de la creació de la nova comissió de l’Horta, que vetllarà pels interessos especials d’aquesta zona de Lleida.