Carta publicada el dia 27 d’agost a @SegreCom. “Referent a la carta publicada per l’AV Mariola”

Comparteix

La setmana pasada, diferents mitjans de comunicació locals van publicar una carta signada per l’AV Mariola en la qual es fa una crítica contra l’AV Turó de Gardeny i, entenem, indirectament contra el seu veïnat, i per altra banda se’ns convida a reunir-nos amb ells. És per aquesta raó que ens veiem obligats a respondre públicament per tal de salvaguardar la nostra dignitat i intentar acabar d’una vegada per totes amb aquesta situació absurda que patim des dels inicis de la nostra associació i que no porta en lloc.

Primer de tot volem aclarir que l’AV Turó de Gardeny sempre ha volgut col·laborar amb totes les entitats veïnals, associacions i demés properes de la Zona 9 de Lleida, i així ha estat, la majoria de les vegades. Lamentablement, en el cas de l’AV Mariola ha estat impossible doncs tots els intents que hem fet de reunir-nos amb ells, i no són pocs, han estat infructuosos. Ni tan sols quan ho hem intentat a través d’altres entitats com associacions de veïns, la FAVLL o inclús a través de l’Ajuntament de Lleida l’any passat. Per tant, no entenem aquest canvi de parer i molt menys que ens haguem d’assabentar a través d’un escrit en un diari local, quan l’AV Turó de Gardeny sempre ha estat predisposada a entendre’s amb tothom i, per altra part, amb una simple trucada hauria estat suficient.

En segon lloc, la voluntat per part del veïnat del Turó de Gardeny del reconeixement administratiu del nostre barri com a tal no ha de suposar cap trasbals per ningú. Un barri no és una muralla ni una duana, tots som ciutadans iguals, en tot cas, suposa una millora per tota la Zona 9 de Lleida, una millor manera d’administrar la ciutat. Lleida necessita un nou mapa de barris amb urgència. No es tracta de separar res ni de crear fronteres, tot el contrari, es tracta de millorar la ciutat. Per altra banda, la remarcada expressió “estils de vida diferents” assenyalada en l’escrit publicat als mitjans no té altra intenció que la de remarcar que, de vegades, existeixen interessos diferents, o visions diferents, entre una associació veïnal i l’altra, a l’hora de dibuixar un futur per a Lleida. Valgui com a exemple, alguna proposta que la nostra associació veïnal ha fet per millorar el nostre barri i la nostra ciutat; en els pressupostos participatius del 2017 l’AV Turó de Gardeny presentà un projecte per la construcció d’una escola de música i arts al barri perquè tot el jovent i no tan jove d’aquesta part de la ciutat poguessin tenir accés a aquests estudis. També vam demanar dignificar tota la falda del Turó de Gardeny, portal d’entrada per la carretera a Lleida, i també la construcció d’un poliesportiu, ja que són l’única zona de Lleida que no en té. En canvi, l’AV Mariola va pensar en altres opcions.

Per últim, volem recordar que l’AV Turó de Gardeny va nàixer ara fa set anys per necessitat i voluntat del seu veïnat ja que el nostre barri no rebia l’atenció adequada per part de l’Ajuntament i, en aquell moment, no existia cap entitat que vetllés pels interessos del nostre veïnat. Valgui com a exemple que durant anys el barri mancà de la neteja adient dels nostres carrers, existia inseguretat al carrers, problemes de tot mena i, el que era més preocupant, el veïnat no es coneixia. Mai es van defensar els nostres interessos per part de ningú en cap lloc ni tan sols en el Consell Territorial de la Zona 9, que és en el qual estem adscrits, tal i com queda reflectit en les actes de les diferents sessions. Però tot això canvià des de que es va fundar la nostra entitat. Amb immenses dificultats i traves de tot mena vam aconseguir arribar fins on som, un barri jove, on la gent ja no té por de sortir al carrer, la gent es coneix i parla del seu barri amb orgull, l’ajuntament de Lleida ens ha reconegut i col·labora amb nosaltres en tot el que pot. Però una cosa s’ha de dir, tot aquest èxit no hauria estat possible si des d’un primer moment no s’hagués tingut clar que la nostra associació treballa únicament i exclusiva pel veïnat i per la ciutat de Lleida, que som una associació no vinculada a cap entitat política ni de cap altra mena, que no rebem subvencions i funcionem gràcies a l’aportació de la quota dels associats.

Per tant, ens sembla encertat que l’AV Mariola vulgui reunir-se amb nosaltres i si no hi ha cap impediment així es farà; evidentment, no ho anunciarem a través dels diaris, si bé és cert, que en el nostre parer, benvinguts siguin els mitjans de comunicació si volen assistir a la nostra primera reunió. També volem demanar a l’AV Mariola que no vegin el nou barri Turó de Gardeny com un obstacle ni com un mur sinó com un pont i un pas endavant que ens permetrà millorar la nostra ciutat de manera més efectiva, ràpida i amb fermesa.

AV Turó de Gardeny