Cal acabar amb les curses de cotxes al Turó de Gardeny

Comparteix

La nova presidenta de l’associació veïnal, Montse Muixí, demana també una neteja urgent del bosc del Turó per evitar ensurts de cara a l’estiu i el risc d’incendi que se’n pugui derivar

 

 

Avui parlem amb la Montse Muixí, nova presidenta de l’associació de veïns del barri del Turó de Gardeny. És una dona jove, una nova fornada de dones que s’han volgut posar al capdavant d’entitats com les associacions veïnals per demostrar que no és només cosa d’homes això de bregar per reivindicar millores per al conjunt de famílies que comparteixen un mateix espai públic. En el cas del Turó de Gardeny, situat entre els barris de la Mariola i el mateix Turó i amb diferents necessitats a reclamar.

Per exemple, el nou local social que fa temps que reclama aquesta entitat veïnal. Un lloc on reunir-se els membres de la junta per tal de planificar activitats, festes, tallers i altres propostes que impliquin grans i petits del barri per trobar-se i gaudir junts. Ara tenen al davant un altre repte: participar i fer gran la proposta de convertir el que es coneix com “Zona 9″ en l’escenari d’una nova proposta cultural a Lleida, el festival Enre9, promogut per la companyia de teatre La Baldufa i previst per aquest mes de maig.

Entre les demandes que posa de relleu, en una entrevista a l'”Aquí Lleida” de Ràdio Lleida, Muixí, acompanyada del Tresorer de l’associació veïnal, Josep Vigatà, hi figuren la instal·lació de reductors de velocitat en carrers com Cardenal Cisneros per acabar amb el que asseguren que és un costum, les curses de cotxes i, darrerament, també de patinets. També reclamen netejar el bosc del turó de cara a la prevenció d’incendis de l’estiu i que es doti d’una vegada per totes el barri d’un local social.