Resum Festa Major 2018.

Comparteix

.

Carta d’agraïment del President

Resum dia 1

Resum dia 2 Mati

Resum dia 2 Tarda (rifa)

Resum dia 3 (premis guanyadors)

Carta d’agraïment

En nom de l’entitat que represento i, en especial, en el meu nom i en nom de tots els veïns i veïnes del barri Turó de Gardeny i de tots aquells lleidatans i lleidatanes que vam viure amb alegria i il·lusió les Festes Majors del nostre barri, els hi vull transmetre el meu/nostre més sincer agraïment per haver col·laborat amb nosaltres.

Per tot això, volem agrair la gran col·laboració del veïnat del barri, dels comerços i de les institucions públiques i privades que des d’un primer moment ens han recolzat per poder dur a terme la nostra  Festa Major. Agrair  l’assistència de la Tinent Alcalde Sr. Rafael Peris, al Vice-president de la FAVLL senyor Francesc Rosselló, a la senyora  Cristina Simó del grup municipal CIU, al senyor Daniel Rubio de C’s i senyor Joan Vilella del grup municipal PP. 

Dissenyar, organitzar i dur a terme les festes majors d’un barri és una àrdua i laboriosa tasca l’èxit de la qual, sense la col·laboració de molt i molts voluntaris i, especialment, sense la vostra assistència, participació  i  col·laboració , difícilment s’hauria pogut assolir.

Agraïts de tot cor,

Gustavo Adolfo Roque del Pozo (President)

 divendres 31 d’agost

Pregó de Festes a càrrec del Sr. Joan Vilella, portaveu del Grup Municipal del PP a l’Ajuntament de Lleida.

Salutacions….

Amics i amigues,

Va ser per a mi una sorpresa quant un dia del passat mes de juliol, amb les primeres calors que picaven l’ullet al període de vacances, el bon amic Adolfo Roqué em va proposar fer el Pregó de la Festa Major del Turó de Gardeny.

Un cop superada la sorpresa inicial vaig pensar: si t’ho demana l’Adolfo Roqué en nom de l’entitat veïnal que presideix els seus motius tindran i no mi puc negar.

Ara bé, les coses vistes des d’una perspectiva llunyana no es veuen tan grosses i encara no comprenc ara com vaig acceptar i més si es té en compte que sempre he sentit a dir i he vist que aquests parlaments els fan personalitats.

Així doncs, gracies per la confiança i a veure que en sortirà d’aquesta estona que compartirem.

Un cop l’encàrrec fet i acceptat, em vaig preguntar: Don be la paraula pregoner?

L’escriptor i poeta Joan Bellmunt m’ho va deixar clar!

Em va dir, Joan el pregonar es el que té per ofici o encàrrec de fer les crides en veu alta, sovint precedit per un toc de trompeta i que comunica noves d’interès general per als habitants d’una població o territori.

Home, dit així no sembla tant difícil i vaig pensar, jo de trompeta no en tinc, la puc demanar, però vaig considerar que no feia falta ja que sí que disposo d’un micròfon, amb la qual cosa no em caldrà cridar gaire, encara que si ho hagués de fer també ho faria, i a més, si m’ofereixen un micro no puc deixar passar l’oportunitat d’agafar-lo per dir coses.

D’entrada us diré que no espereu una dissertació poètica, perquè no soc poeta, ni una descripció de la vostra historia perquè, malgrat viure i portar el nom d’una zona que forma part de la historia viva de Lleida, sou una entitat jove, amb tant sols set anys d’existència.

Set anys que han estat suficients perquè els veins parleu i us sentiu orgullosos de viure en aquesta zona de Lleida i perquè l’Ajuntament escolti i atengui les vostres justes reivindicacions, i una bona prova es la urbanització d’aquesta plaça on ens trobem, la Plaça del Turó de Gardeny.

Ja he dit que porteu el nom d’un lloc historic de la ciutat de Lleida com es el Turó de Gardeny que, malgrat que les seves muralles presenten evidents signes de deteriorament amb trams esquerdats, es, juntament amb la Seu Vella, un dels recintes més emblemàtics de Lleida.

I en aquest sentit, sí que vull aprofitar la ocasió per fer una crida i reclamar una urgent i adequada intervenció per reparar les muralles i evitar que haguem de lamentar mals majors com podrien ser la pèrdua d’aquestes muralles del segle XIX.

Almenys aquesta es la opinió dels arqueòlegs que en saben bastant més que nosaltres d’aquest tema.

Dit això, que s’havia de dir pel lloc on estem, el Turó de Gardeny, també vull que quedi clar una cosa, que això es un Pregó de Festa Major i que un Pregó de Festa Major es molt més que un simple anunci.

Es l’inici d’una trobada, una trobada on tots els veïns, sense exclusions, hi son convidats i cridats per viure la Festa Major, no com a simples espectadors, sinó com a protagonistes actius de la festa.

I els protagonistes d’una Festa Major no son les orquestres, ni els grups d’animació, ni les companyies de teatre, no, els veritables protagonistes sou tots vosaltres: els que participeu i gaudiu de la festa, i, sobre tot, els que l’organitzeu.

Els protagonistes son els i les que fan possible el concurs de truites de patates i el concurs de pastissos infantils i adults.

Els que juguen al Campionat de Butifarra o al Campionat de Futbol.

I els que fan possible el sopar popular, la masterclas de ball, zumba i pilates i, fins i tot, el que encendra la metxa de la traca final de la Festa Major.

Tots vosaltres sou els veritables protagonistes de la Festa Major, i sense vosaltres res del que acabo de mencionar seria possible.

Vosaltres heu fet del Turó de Gardeny un projecte comú de forma voluntària, heu fet colla, amics i també i molt important us heu responsabilitzat per tirar aquest projecte endavant, aprenen a decidir, amb equivocacions, segur, però compartint i treballant en equip en benefici del Turó de Gardeny i per extensió del conjunt de la ciutat de Lleida.

Amics i amigues, permeteu que us convidi a gaudir de la festa i del retrobament amb amics i familiar.

Que ningú se’n quedi fora.

Penseu que, malgrat les xarxes i les noves tecnologies, res no hi ha més bonic i apassionant que el retrobament i l’abraçada personal i directa amb els amics.

La Festa Major es per veure-la però també per viure-la! Gaudim-ne tots!!

Bona Festa Major del Turó de Gardeny!!!

Txupinazo d’inici de festa

Cinema a l’aire lliure

dissabte, 1 de setembre

Concurs  de truites de patates tradicional i Concurs pastissos infantils i adult

I Campionat bitlles infantil i adult 

dissabte, 1 de setembre

Torneig de futbol

inflables i pintacares (HAPPY DREAMS)

 Sopar popular

Música en directe. Cantant (DELMO)

 

Rifa

Números guanyadors:
3154
1069 Entregado
1359 Entregado
6165

diumenge, 2 de setembre

 Visita guiada històrica  “La Poderosa Comanda de Gardeny” 

MasterClass Zumba

Lliurament de premis

– TORTILLAS 🥚
.1º Mª Carmen Pestaña
Trofeo + vermouth para 2 personas (Lousiana)
. 2º Emilia Cuenca
Planta (Enrech)

– TARTAS ADULTO 🍰
. 1º Manolo Fuentes
Trofeo+ Menú fin de semana para 2 personas (Paddock)
. 2º Montse Muixi
Planta ( Enrech)

– TARTAS INFANTIL 🍰
. 1º Emilio y Aitor (Emilia)
Trofeo +toalla
. 2º Ariadna y Julia
Pelota

– CAMPEONATO BITLLES ADULTO 🏏
. 1º Emilia Cuenca
Planta (Enrech)
. 2º Montse Muixi
1 botella Cava

– CAMPEONATO BITLLES INFANTIL 🏏
. 1º Emilio (Emilia)
Pelota
. 2º Julia
Toalla

– CAMPEONATO BUTIFARRA
. 1º Andres y Patxi
Trofeo +2 SPA para 4 personas (Garaje Dalmau)
. 2º Vigatà y
4 botellas de vino
. 3º Benito y Montse
2 botellas de vino

– CAMPEONATO FÚTBOL ⚽
. 1º Los del Var (Francisco, Javi, Alberto, Lluis, Eric)
Un vale regalo para un bocata +bebida al Bar Ordre del Temple