Resum de la reunió amb representats del col·lectiu gitano del nostre barri

Comparteix

El dia 6 d’octubre de 2015, l’Associació Veïnal Turó de Gardeny es va reunir amb la Sra. Paquita Domingo, presidenta de l’Associació de Dones de Ponent i Vicepresidenta de Dona i Salut de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) i el Sr. Josep Roige, president Associació LACHI FORO.


En ambient de cordialitat de treball, la reunió es va desenvolupar amb la intenció d’intercanviar impressions i mostrar sinceres predisposicions de col·laboració entre els veïns i veïnes del barri. La Sra. Domingo explicà que en aquest moment, tot i ser la presidenta de l’Associació de Dones i Vicepresidenta de Dona i Salut de la FAGIC i el treball i dedicació que això comporta, la seva predisposició a treballar i col·laborar en i pel barri va molt més enllà i, des de fa més de 2 anys, col·labora com a mediadora en situació de conflictes entre persones d’ètnia gitana i persones d’ètnia no gitana. Per altra banda, matisà la Sra. Domingo, quan el conflicte es dóna entre membres del col·lectiu gitano, ella no pot intervenir i és, aleshores, el Consell de Gitanos de Catalunya, format per cinc persones, les que intervenen i decideixen en aquests casos. Continuà la Sra. Domingo explicant que els resultats obtinguts fins ara són extraordinaris i que els conflictes han disminuït moltíssim. L’objectiu és la prevenció, l’educació i la tolerància zero. Que totes aquestes actuacions i institucions estan reconegudes i avalades oficialment pels organismes oficials de la Generalitat i de l’Estat i que ja són reconeguts nacionalment i internacional.
Per altra banda, el Sr. Josep Roige explicà que ell és el Delegat Territorial de Lleida i Província a la FAGIC, que el que pretenen és canviar l’estereotip que té l’ètnia gitana a Catalunya i a Espanya. Aposten per l’educació com a eina innegable i necessària per integrar a tots i totes, En aquest moment estan duent a terme diferents projectes educatius destacant un d’ells en col·laboració amb els organismes oficials educatius de Lleida i Catalunya a través del qual tenen escolaritzat 70 alumnes que cursen els estudies necessaris per poder optar al títol de Graduat d’ESO. I la intenció és que l’alumnat que finalitzi amb èxit els seus estudis i obtinguin el títol, puguin accedir a realitzar un cicle formatiu a l’INS Escola del Treball de Lleida.
Els membres de l’Associació Veïnal Turó de Gardeny elogiaren el compromís i la gran feina que en pro de tots i totes estan realitzant la Sra. Domingo i el Sr. Roige en el barri, en la ciutat i en general a tota Catalunya i es van comprometre a treballar junts per la dignificació del barri i la millora de la convivència entre tots i totes en aquest entorn tan fantàstic com és el barri Turó de Gardeny.