La discoteca de Gardeny només preveu obrir aquest estiu per a algunes festes puntuals

Comparteix

Noticia diari Segre

La falta de temps fa inviable que la discoteca funcioni de forma permanent en el que queda de temporada

E. HERRERO | LLEIDA

Les Carpes de Lleida, el complex que substitueix el Larida a Gardeny, definitivament no obrirà aquest estiu com a discoteca amb programació estable, encara que sí per a festes puntuals amb una llicència especial per a revetlles. L’empresa concessionària, els responsables de la qual es van reunir fa uns dies amb l’alcalde, ja ha presentat la sol·licitud d’aquest permís, que és molt més senzill que el necessari per a un local estable, i espera que l’ajuntament l’hi concedeixi per posar en marxa les instal·lacions amb rapidesa. “Volem donar servei a la ciutat. Anirem al més ràpid possible, però depenem que ens concedeixin el permís”, va explicar un dels responsables de l’empresa concessionària.

La seua voluntat seria organitzar alguna d’aquestes festes al turó de Gardeny ja aquest mes de juliol, atès que a l’agost queda escàs públic a Lleida i al setembre s’està exposat al clima. En qualsevol cas, serien activitats pensades tan sols per a dies solts i sense les instal·lacions a ple rendiment, probablement només amb la pista central disponible.

Tal com va publicar SEGRE, el recinte es troba en un estat de deteriorament considerable a causa del temps que ha estat tancat i sense vigilància, amb robatoris i vandalisme, per la qual cosa és necessària una actuació per condicionar-lo per acollir públic.

El que ja és segur és que aquest any la discoteca no funcionarà com a tal. A aquestes altures de l’estiu, amb més de la meitat del temps previst en la concessió (de l’1 de maig al 30 de setembre) ja consumit, resulta impossible disposar a temps de tots els permisos -que tenen una tramitació administrativa complexa per a un local de pública concurrència de gran aforament com aquest-, elaborar el projecte definitiu i fer les obres. És per això que l’empresa concessionària ja va anunciar la setmana passada que demanarà recuperar el temps perdut per poder obrir quatre temporades completes, com preveu el concurs. El retard en l’adjudicació, que no es va resoldre fins a finals de maig, ha anat retardant tot el procés i el contracte de concessió no es va firmar fins al 10 de juliol. També està pendent la qüestió del pagament del cànon. El plec de condicions fixa que es pagui anualment la mateixa quantitat (294.000 euros), encara que és de preveure que els concessionaris demanin alguna compensació al no haver pogut obrir aquest primer any amb normalitat. Fonts municipals van indicar que seran els serveis jurídics els que hauran d’interpretar l’aplicació del contracte.